Drago Cvetanovič | Cveto.si

Postalo je tesno, mislimo pa tudi na otroke

april 28
22:01 2016

Bliža se konec dogodkom v Katovicah. Svetovno prvenstvo bo jutri obrnilo svoj zadnji list. Finalni dan bo – finalni v polnem pomenu besede. Lepo se je zapletlo, postalo je zelo tesno, saj se pet reprezentanc še naprej z vsemi možnostmi drenja proti vratom za Elito. Kar je dobro. Ne bo nobene matematike, nobenega preračunavanja, vsi se bodo v tekme zapodili na polno.

004 je zaskrbelo (HVALA foto: Matic Klanšek Velej)

004 je zaskrbelo (HVALA foto: Matic Klanšek Velej)

Naši oklepniki so se najprej spotaknili ob domačine. Slab nastop naših v celoti. Že prvih nekaj podaj je pokazalo, da ekipa ni prava. Ploščki v prazno, trije ali štirje prepovedani dolgi streli že takoj na začetku, so bili slab znak. Brez natančnih podaj ni hokeja, vsaj učinkovitega ne. Poljaki so to izkoristili in povedli. Risi so se vrnili s golom ob igralcu več, in imeli v prvem delu igralca več na ledu še trikrat. To je mogoče malo zameglilo dejansko stanje na ledu in vsi za Slovence navijajoči smo upali, da bo v drugi in tretji tretjini šlo samo navzgor. Ampak ni, obrnilo se je v nasprotno smer, Poljaki so v drugi tretjini zadeli trikrat in tekma je bila odločena.

Proti Poljski ni šlo

Proti Poljski ni šlo

Vodilna reprezentanca turnirja je ob spodrsljaju padla kar na tretje mesto. Nihče ne izgublja rad, ampak poraz je prinesel na obraze naših reprezentantov in njihovih trenerjev precej skrbi. Do nove tekme s Korejci je bilo vsega nekaj ur. Kaj spremeniti, kaj popraviti, kje vzeti in kje dodati? Poraz ni prišel zaradi odlične poljske igre, ampak zaradi slabe slovenske. Zaskrbelo je tudi mene, ampak na vsako vprašanje v media centru, kako bo dan kasneje, sem jasno in optimistično povedal … +4 za naše. Vem kaj znajo in zmorejo naši Risi in tudi ta reprezentanca, še tako oslabljena, je premočna za drugo ligo svetovnega hokeja.

Veliko več veselja je bilo na tekmi proti Koreji

Veliko več veselja je bilo na tekmi proti Koreji

Naslednji dan se je vse odvilo zelo hitro, medijsko delo mi je pošteno skrajšal noč, jutro je bilo tu, na zajtrku pa so bili obrazi risov enako resni kot nekaj ur pred tem na večerji. Še dobro, da se je čas tekme hitro bližal. Korejci so do tekme s Slovenci lepo nabirali točke. Delno so pokvarili večer že Avstrijcem, v celoti pa Poljakom in Japoncem. Zagotovili so si status v A skupini divizije I še za naslednje leto in nad njimi ni bilo nobenega rezultatskega pritiska več. Karkoli bodo dosegli, bo že tako presežek. In spet so Risi začeli slabo, Korejci pa so to izkoristili in vodili že v 40. sekundi tekme. To pot so se Risi vrnili hitro, do konca prvega dela povedli, v nadaljevanju pa le še gradili svojo prednost in to do … ja, do napovedanih +4.

V dobri družbi, družbi Anžeta Pogačarja, sem si ogledal še tekmo Avstrije in Poljske. Domačini so odnesli zmago, rezultatsko tesno, po igri pa povsem zasluženo. Slovenija je bila spet prva na lestvici in o svoji usodi še naprej odloča povsem sama. Kakršna koli zmaga Slovence ohranja na vrhu lestvice in to je tudi edini cilj. Poraz bi vse skupaj lahko tako zapletel, da bi Risi padli še nižje, kot samo na drugo mesto. Ampak te opcije ni v slovenskih načrtih. Sosede bomo pa že. V zadnjem času so postale kar naše stranke. Mislim, da ne bo niti kaj sila tesno, Risi bodo prepričljivi (pa recimo +3), vzeli bodo kar jim pripada, kaj se bo dogajalo na lestvici za njimi pa ni pomembno.

Kar štirje v klubu 100 - Žiga, Žiga, Aleš in Andrej - čestitke!

Kar štirje v klubu 100 – Žiga, Žiga, Aleš in Andrej – čestitke!

Veliko reprezentantov je vpetih še v kaj drugega, kot le v hokej. Na Jesenicah se že tradicionalno v mesecu maju zgodi dobrodelna licitacija športnih artiklov. “Fičo” je pred leti pognal projekt, kjer z licitacij dresov in ostalih športnih predmetov zbira denar, s katerim na morje pelje nekaj otrok iz socialno ogroženih družin. Največ artiklov je hokejskih, drugače na Jesenicah niti ne bi moglo biti. In tudi tukaj v Katovicah smo se spomnili na projekt in ga podprli. Če bo vse na svojem mestu, bo na licitaciji reprezentančni dres Klemna Pretnarja, dres Boštjana Goličiča s podpisi reprezentantov iz Katovic in fotografije petih Risov s tekem tega svetovnega prvenstva z avtogrami pa so že pripravljeni. Torej, tudi v reprezentanci podpiramo dobrodelno licitacijo, zato jo podprite tudi vi. Za otroke gre!
dres (1280 x 994)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/cveto/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Video

Jaz in HZS

some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text