Drago Cvetanovič | Cveto.si

Pred vrati novega svetovnega prvenstva

Pred vrati novega svetovnega prvenstva
april 22
10:08 2016

Pa smo tu. V Katowicah. Ali Katovicah. Kako se kraj gostitelj letošnjega svetovnega prvenstva divizije IA prav napiše, mi niti ni najbolj pomembno. Bržčas bo najbolj prav tako, kot ga pišejo Poljaki. Ampak bolj pomembno je, da smo prispeli v Katowice. Včeraj, pozno zvečer, se je reprezentanca nastanila v hotelu v Chorzowu, danes sledi selitev v hotel Novotel, ki je od dvorane Spodek oddaljen kakšnih 10 minut hoje. Odlično. Kratek sprehod iz in v dvorano mi še kako odgovarja, saj nisem odvisen od reprezentančnega prevoza. Marsikaj začetega bom lahko opravil kar v dvorani.

Risi pred odhodom iz Ljubljane

Risi pred odhodom iz Ljubljane

A pot proti Poljski se je pričela že v torek. Zjutraj na Bled, z avtobusom do Ljubljane, na tamkajšnji železniški postaji medijske obveznosti, potem pa z vlakom proti madžarski prestolnici Budimpešti. Vožnja z vlakom? Pravzaprav nič novega. Hokejisti so take prevoze uporabljali že pred desetletji. Vlak zagotavlja večje udobje, kot ga nudi avtobus, vožnja je bolj sproščena, manj utrujajoča, zagotavlja nekaj gibanja, res pa je, da te vlak ne pripelje do vrat. Za to poskrbi avtobus. Dolga vožnja z vlakom se ni izneverila pričakovanju. Nekaj časa so nas spremljali še novinarji, potem pa smo naprej potovali sami, v samo za nas na vlak pripetem vagonu. Ne morem reči, da je šlo hitro, smo pa vseeno dokaj sveži prišli v Budimpešto. Z vlaka pa skoraj direktno na led. Utrujenost je bilo treba spraviti iz nog in to vsi dobro vedo. Lažji trening je ekipo spoznal tudi z dvorano Tüskecsarnok. Nov športni objekt je bil namreč naslednji dan prizorišče prijateljskega obračuna Slovencev in domačinov Madžarov. Ti Madžari so sila zanimivi. Ob prihodu v dvorano smo se morali fotografirati, saj so izdelali posebne akreditacije za vstop v dvorano. V stilu akreditacij za svetovno prvenstvo. Zakomplicirali so zgodbo o priklopu na internet, kot da bi morali zaupati kodo za vstop v ne vem kakšen znanstveni center, ob tem so bili še malo vzvišeni, nekako, kaj vi Slovenci, mi smo Elita, na koncu pa poparjeni ob porazu. A ves čas nekako vsiljeno prijazni. S povsem nerazumljivim jezikom.

Risi mnogo boljši od Madžarov

Risi mnogo boljši od Madžarov

Skozi nadaljevanje so si dogodki sledili hitro in v ustaljenem ritmu. Nastanitev v hotelu, jutranje prebujanje, zajtrk in dopoldanski trening, pa kosilo in nekaj počitka, zvečer pa obračun z Madžari. Ne glede na to, da so Madžari v elitni diviziji, mi pa “le” v diviziji I, so bili favoriti srečanja Risi. Vsaj zame. Zato sem mirno pričakoval dvoboj, mirno pa je bilo tudi v ekipi. Vsaj zunanji vtis je bil tak. In občutki so bili pravi. Skozi 60 minut dobrega in moškega hokeja so bili slovenski oklepniki boljši od domačinov. Res da je sem ter tja zaškripalo v obrambi, ampak vse skupaj je vodilo v prepričljivo in zasluženo zmago. Naši borci so bili preprosto hitrejši, močnejši in bolj pri stvari. Kar je dober obet pred tem, kar se začne jutri. Vsi so trdili, da bo tekma z Madžarsko prava generalka, generalka pa je uspela z odliko. S pa Madžari po tekmi pripravili zanimivo izvedo slovenske himne. Zelo lepo odigrano.

In sedaj, ko zaključujem počasi prve vtise zadnjih dni pred svetovnim prvenstvom, se že počasi pripravljamo na obveznosti, ki sledijo. Reprezentanca ima danes uradno fotografiranje, potem sledi trening, spoznavanje z ledom na prvenstvu, piljenje zadnjih fines in nato jutri, jutri se začne zares. Otvoritvena tekma prvenstva pripada dvoboju Japoncev in Slovencev. Na tekmi na Jesenicah so jim Risi odčitali lekcijo hokeja, naj bo tako tudi jutri. Zanimivo je, da si bodo prenose tekem lahko ogledali v vseh republikah nekdanje Jugoslavije. Vsaj uradni podatek govori, da bodo prenosi v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori in tudi Makedoniji.

Če se potikate po nekdanji Jugoslaviji, si boste hokej lahko ogledali v živo kjerkoli

Če se potikate po nekdanji Jugoslaviji, si boste hokej lahko ogledali v živo kjerkoli

Dejmo Slovenci! Vozovnica za Elito čaka.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/cveto/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Video

Jaz in HZS

some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text