Drago Cvetanovič | Cveto.si

Uvod odličen

april 24
09:47 2016

Drugo jutro v Katowicah je prineslo prebujanje v hladno in mokro jutro. Popolno nasprotje preteklega dne, ki je bil topel in obsijan s soncem, tako in drugače. Lepo jutro dan pred tem je bilo jutro pred prvim obračunom za slovensko hokejsko reprezentanco. Nasprotniki so bili Japonci, reprezentanca, ki je že znala delati probleme in težave našim hokejistom.

April je zame hokejsko dokaj sončen. V začetku aprila sem se kot uradni fotograf trudil ujeti najpomembnejše dogodke na ledu na prvenstvu deklet na Bledu, le nekaj dni kasneje pa sem se že pridružil članski reprezentanci. To pot ne le kot fotograf, ampak kot medijski predstavnik. Dela je kar precej, ampak, saj je hokej in pri hokeju ni nič težkega, je le praznik in užitek. Na prvenstvu sem akreditiran kot “Media officer”. Potikam se lahko skoraj povsod po dvorani, ampak za to sem potreboval malo popravkov, pred popravki pa nekaj pregovarjanja z uradniki v akreditacijskem centru. Postal sem “Foto 004”, in se ob tem spomnil na “Photo 188” iz Stockholma. Stockholm je dal spoznanje, kako zlobni so lahko posamezni mediji. Ampak to je že daleč zadaj.

Arena Spodek še dan pred prvenstvom ni dajala vtisa, da gre za prizorišče SP

Arena Spodek še dan pred prvenstvom ni dajala vtisa, da gre za prizorišče SP

Na dan spoznavanja s Spodek areno, ko so imeli Risi svoj prvi trening, je dvorana dajala nek vtis nezainteresirane dame za vse dogodke okoli nje. Manj kot 24 ur pred prvenstvom je le malo stvari nakazovalo na to, da se bo v Katowicah odvijal pomemben hokejski dogodek. Akreditacijski center je bilo vse, kar je delovalo. Medijski center se je urejal, “banda” je bila še brez vseh reklam, pa tudi kaj veliko premikov po dvorani ni bilo videti. Še varnostniki so bili sila redki. A čez noč se je vse spremenilo. Povsod so rdeči tepihi, igrišče daje vtis, da smo na svetovnem prvenstvu, dvorana je dobila nekaj šminke in vse je sedaj mnogo bolj resno.

Risi so se trudili in trud je bil poplačan

Risi so se trudili in trud je bil poplačan

Dvorana Spodek je sicer star objekt, odprt že leta 1971, v svoji zgodovini pa se je tud zgodilo že marskija pomembnega v športu. Ampak zob časa ni pustil kaj veliko posledic. Na prvi, pa tudi na kakšen pogled kasneje, je dvorana še zdaj lepa, velika, razkošna, na zunaj pa daje videz letečega krožnika. Vsaj meni. Navijaško središče pred dvorano je na prvi dan turnirja služilo svojemu namenu in direndaj svetovnega prvenstva se je lahko začel. Po tekmi Slovenije je sledila tudi uradna otvoritev, ki je bila zanimiva, ampak ni dosegala tistega, kar smo naredili v Stožicah, na otvoritvi svetovnega prvenstva leta 2012.

Uradne maskote prvenstva

Uradne maskote prvenstva

Otvoritvena tekma je pripadla naši reprezentanci in Japoncem. Resne priprave na tekmeca so le del resnega pristopa k tekmovanju. Največ spoštovanja nasprotniku pokažeš s tem, da vsako tekmo odigraš na polno, pokažeš vse kar znaš in vzameš tisto, kar ti taka igra prinese. Japonsko opozorilo iz Koreje je bilo še kako živo, ampak Risi to pot niso prepustili ničesar naključju. Na krilih kapetana Jana Urbasa, ki je letel po ledu, se je izid lepo obračal v slovensko korist. Prva tretjina je bila sicer tretjina z zelo malo streli neposredno na gol, ampak tudi teh nekaj je bilo dovolj, da je Urbas Slovenijo popeljal v vodstvo. V drugi tretjini so Risi zaplesali svoj ples, napolnili mrežo nasprotnika in srečanje že odločili sebi v prid. Zadnji del tekme je bil zgolj formalnost, Risi so svoje opravili na zelo lep način, izenačili najvišjo zmago v dvobojih z Japonci in takoj z veliko zanimanja gledali kaj znajo in zmorejo Poljaki, predvsem pa Italijani, današnji nasprotnik naših Risov.

"Kekce" z Jesenic pa srečaš čisto povsod

“Kekce” z Jesenic pa srečaš čisto povsod

In sedaj, po zajtrku, so naši hokejisti opravili sprehod z nekaj vajami. Razpoloženje je še naprej pravo, optimistično in zmagovalno. In danes, tam nekje po tretji uri popoldan, bo že bolj jasno, kako močni smo. Ali je bila zmaga proti Japoncem zmaga suverene reprezentance turnirja, ali pa so Japonci v tej skupini ekipa, ki se bo še močno borila za obstanek. S tem pa je slovenska moč bolj izenačena z močjo ostalih reprezentanc v boju za vrh.

Kakorkoli že, gremo Risi, na polno, na zmago. Od Elite ste oddaljeni samo še štiri zmage. Ali kot sem nekje že zapisal – posamezniki tvorijo ekipo, ekipa pa osvaja zmage. In Risi so ekipa!

Photo of the day

Photo of the day


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/cveto/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Video

Jaz in HZS

some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text