Drago Cvetanovič | Cveto.si

Živalski vrt Ostrava

Živalski vrt Ostrava
maj 08
12:36 2015

V času svetovnega prvenstva se najde tudi nekaj časa za ogled kraja, kjer prvenstvo poteka. Vsak ima svoje zanimivosti in tudi Ostrava ni nič drugačna. Le zanimivosti so drugačne. Četrtkov prosti čas pred tekmo sem si vzel čas za ogled mesta iz stolpa mestne hiše in obisk živalskega vrta.

Precej visoko seže stolp mestne hiše v Ostravi. Najprej se z dvigalom povzpneš do turistične pisarne, kjer ti postrežejo z precej informacijami. Vstopnica za vrh stolpa je skromnih 50 kron (manj kot 2 evra), z vrha pa se ponuja razgled v vse smeri. Vidi se opuščeni rudnik, nekdanja železarna, stadion, mestno središče …, vendar kaj veliko časa se pri tem ne porabi. Na vrhu stolpa je padla odločitev. Grem v ZOO, podučeni so vedeli povedati, da je lep.

Do živalskega vrta je kratka vožnjo z avtobusom. 100 hektarov površine nudi dom okoli 350 živalskim vrstam. Lepo urejen, lepo razporejen in z zanimivimi živalmi, je živalski vrt Ostrave izreden. Približno štiri ure sem si vzel časa, pa še je bilo premalo. Preživeti dan v Ostrava ZOO je povsem preprosto. Ampak več skozi video in v fotogaleriji.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/home/cveto/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Video

Jaz in HZS

some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text some_text